Companii

​Claudia Sprîncenatu, director general Bio-Medica: „Medicina în România e o medicină scumpă, cine spune altfel nu spune realitatea”

​Claudia Sprîncenatu, director general Bio-Medica:...

Autor: Georgiana Mihalache

13.09.2016, 13:21 630

Sistemul privat de sănătate nu este condiţionat de un buget din care să fie realizate investiţii, fapt care creează un avantaj în faţa sectorului public, a spus Claudia Sprîncenatu, director general Bio-Medica, la conferinţa ZF Health & Pharma Summit ă16.

„Avantajul unui sistemului privat este că nu e ţinut în loc de un buget. Neavând un buget stabilit, putem să gândim dinainte ce avem de achiziţionat şi ce ştim că va fi cel mai eficient. Spre deosebire de sistemul public, unde o achiziţie publică este legată de principiul preţul cel mai scăzut, pe mine nu mă obligă nimeni să fac treaba asta, eu pot să achiziţionez ce doresc, în limita a ceea ce mi-am propus”, a spus Claudia Sprîncenatu.

Achiziţiile de echipamente şi tehnologie realizate de spitale ţin cont de nevoile pacientului, care însă are pretenţia de servicii asemănătoare celor din străinătate la preţurile din România, potrivit directorului Bio-Medica.

„Medicina in România e o medicina scumpa, cine spune altfel nu spune realitatea. Sistemul de asigurări private de sănătate ar trebui să se implice. Să poţi oferi servicii la standarde înalte, trebuie să ai apartaură pentru servicii de calitate, pe care nu le poţi taxa de la pacient că nu are capacitatea”, a spus Claudia Spîncenatu.

Propunerea directorului Bio-Medica este ca asigurarea privată de sănătate să fie mai mare de cei  400 de euro care sunt deductibili în prezent, iar valoarea pe care o propune este de „1.000 de euro pe an pentru cei care au capacitatea de a plăti astfel de poliţe de asigurări”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO