Companii

Clasamentul celor mai vândute zece medicamente din vremea pandemiei. Trei branduri produse în România şi-au făcut loc în coşul pacienţilor

Clasamentul celor mai vândute zece medicamente din...

Autor: Georgiana Mihalache

05.10.2020, 07:00 2069

♦ Cele mai cumpărate zece branduri de medicamente au vândut în total 55 mil. unităţi în perioada ianuarie-august 2020 ♦ Faţă de primele opt luni din 2019, medicamentele pentru răceală şi durere au avut cele mai mari salturi în vânzări.

Medicamentele de răceală, durere sau pentru bolile de inimă au fost cele mai vândute zece produse în perioada ianuarie-august 2020, primele zece branduri căutate de români în farmacii cumulând vânzări de 55 milioane de unităţi, potrivit datelor companiei de cercetare de piaţă IQVIA.

Datele IQVIA iau în considerare doar vânzările din farmacii şi includ toate formele de comercializare sub acelaşi brand. Pe primul loc după volumele vândute se află Nurofen, brandul britanicilor de la Reckitt Benckiser, prezenţi pe piaţa locală din 2002. Pacienţii români au cumpărat 9,7 milioane de unităţi de Nurofen în primele opt luni din 2020, în scădere uşoară faţă de 10,7 mil. unităţi anul trecut, în aceeaşi perioadă, potrivit IQVIA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO