Companii

Clasament undelucram.ro pe baza unui indice calculat pe baza părerilor unui număr neprecizat de utilizatori: firmele IT&C ar domina topul celor mai apreciaţi angajatori din România

Costin Tudor, care lucrează pentru compania Guillemot, deţine 35% din acţiunile platformei undelucram.ro

Costin Tudor, care lucrează pentru compania Guillemot, deţine 35% din acţiunile platformei undelucram.ro

Autor: Roxana Rosu, Adrian Seceleanu

12.12.2017, 12:01 2623

Oracle România, Microsoft şi IBM sunt cei mai apreciaţi angajatori din România la nivel general, iar raportat la domeniul de activitate Vodafone conduce pe zona de telecomunicaţii, Kaufland pe retail, iar ING Bank pe servicii bancare, conform unui clasament publicat de platforma undelucram.ro pe baza unui indice întocmit pe baza părerilor unui număr neprecizat de utilizatori ai site-ului.

“Topul celor mai buni angajatori la nivel naţional cuprinde în primele 10 poziţii patru companii care activează în domeniul IT&C: Oracle, Microsoft, IBM şi Nobel Telecom. Două poziţii revin jucătorilor mari de pe piaţa telecomunicaţiilor, Vodafone şi Orange, dar şi marilor angajatori din producţie, Continental Automotive şi Emerson România. Ultimele două poziţii din clasament revin companiilor din domeniul consultanţă - EY România şi  BPO - Genpact”, conform datelor comunicate de site.

Cum a fost realizat topul? 49 de ratinguri pentru Oracle, firmă cu 4.500 de angajaţi

Cum a fost realizat topul? “Topul a fost alcătuit pe baza unui indice obţinut din numărul de păreri ale utilizatorilor exprimate pe Undelucram.ro, nota acordată de aceştia companiilor pe baza mai multor criterii şi alte elemente specifice platformei. Topul ia în calcul exclusiv notele şi părerile exprimate de utilizatorii înregistraţi ai platformei Undelucram.ro”.

Ce indică datele din platformă?

Compania Oracle, care are aproximatiov 4.500 de angajaţi în România, a primit 49 de recenzii de la angajaţi pe site-ul undelucram.ro. Microsoft, care are aproximativ 470 de angajaţi pe plan local, a fost evaluată de 24 de angajaţi, iar IBM - cu un număr mediu de 2.653 de angajaţi în România în 2016, a primit pe platformă 46 de recenzii de la foşti sau actuali angajaţi.
Vodafone, cu aproape 3.000 de angajaţi în România, a primit recenzii de la 47 de angajaţi pe platformă, iar Orange, cu un număr aproximativ egal de oameni, de la 38.

Cine este în spatele site-ului undelucram.ro

Undelucram.ro este un site înfiinţat în 2011 care are în spate din luna martie a acestui an şi o companie, denumită Undelucram SRL, şi al cărei fondator, care deţine în prezent un pachet de 35% din titluri, este Costin Tudor, care este şi angajat din anul 2005 al subsidiarei din România al companiei Guillemot, care proiectează şi produce accesorii şi echipamente pentru divertisment. Costin Tudor este Global Technical Support Manager la Guillemot.

Compania Undelucram SRL, care nu a depus încă niciun bilanţ la Ministerul Finanţelor Publice, îi mai are ca acţionari pe Gheorghe Sorocean (35%), Vlad Alexandru Deliu (15%) şi Valentin Ionuţ Budes (15%).

Gheorghe Sorocean este administrator la compania Web Land SRL, cu afaceri de 5.595 lei şi niciun angajat în 2016, conform datelor de la Ministerul Finanţelor. Valentin Budes este în prezent director financiar al Medicover, şi a lucrat anterior la operatorul de telefonie mobile Cosmote şi, ulterior, grupul Telekom România. Vlad Deliu este investment manager la NN Pensii, conform datelor de pe reţeaua LinkedIn.

Pe platforma undelucram.ro compania Guillemot are un rating de 4 stele din 5 - calculat pe baza opiniilor exprimate de 3 foşti angajaţi.“Sfaturile” unui fost angajat pentru pentru conducerea Gullemot sunt: “Comunicarea internă trebuie îmbunătăţită; mai multe traininguri dedicate angajaţilor”. Guillemot a avut anul trecut afaceri de 3,1 mil. lei şi un număr mediu de 22 de angajaţi, conform datelor de la Finanţe.

Ce mai susţin reprezentanţii undelucram.ro

“Ceea ce am sesizat în anul care tocmai se încheie este faptul că din ce în ce mai mulţi angajatori îşi dau seama că a trecut vremea când spuneam că: angajaţii vin şi pleacă sau că România nu este o ţară competitivă la nivel de salarii. Angajaţii români sunt conştienţi de drepturile lor, ştiu să se aprecieze mai bine şi cu siguranţă sunt mai vocali decât în urmă cu 1 an de zile. De aici şi topul celor mai buni angajatori din 2017, top pentru care anul acesta am avut un număr semnificativ mai mare de contribuţii, cu atât mai importante cu cât a fost nevoie ca utilizatorii să completeze multe câmpuri pentru a lăsa o evaluare.”  a precizat Costin Tudor, fondatorul platformei Undelucram.ro.

“Topurile ţin cont de mediul de lucru, salarii sau cele mai multe oportunităţi de dezvoltare profesională în 2017.

Defalcat pe domenii de activitate, cel mai bun angajator din telecomunicaţii a fost desemnat Vodafone România, Continental Automotive Group România este cel mai bun din domeniul Producţie, angajaţii EY România sunt cei mai mulţumiţi din domeniul Consultanţă, iar cel mai bine clasat angajator din domeniul Retail este Kaufland România. În acelaşi timp, cea mai apreciată companie din domeniul BPO şi servicii este Genpact România şi ING România a obţinut cea mai mare notă dintre toate companiile prezente în domeniul Bănci şi Instituţii financiare.

Cel mai bun angajator din domeniul IT&C este în 2017 Oracle România, companie care este de asemenea cel mai bun angajator, indiferent de domeniul de activitate, potrivit notelor oferite de angajaţi.

Dintre cei peste 50.000 de utilizatori ai platformei Undelucrăm.ro, cei mai mulţi dintre ei evaluează mediul de lucru, managementul sau ofertele salariale.Peste 5.000 de companii şi-au creat un brand de angajator pe Undelucram.ro”, conform datelor comunicate de platformă.
 

 Top 10 angajatori la nivel naţional, indiferent de domeniul de activitate

  1. Oracle Romania – IT&C
  2. Microsoft Romania – IT&C
  3. IBM Romania – IT&C
  4. Nobel Telecom – IT&C
  5. Continental Automotive Group - Producţie
  6. Vodafone Romania - Telecomunicaţii
  7. Emerson Romania - Producţie
  8. Orange Romania - Telecomunicaţii
  9. EY Romania - Consultanţă
  10. Genpact România – BPO şi Servicii

Top 3 angajatori pe domenii de activitate

Banci/Institutii financiare

  1. ING Romania
  2. Banca Comerciala Romana
  3. Banca Transilvania

BPO&Servicii

  1. Genpact Romania
  2. HP Inc.
  3. Accenture

Retail

  1. Kaufland Romania
  2. Carrefour Romania
  3. Lidl Romania

Consultanţă

  1. EY Romania
  2. Deloitte Romania
  3. KPMG Romania

Telecomunicaţii

  1. Vodafone Romania
  2. Orange Romania
  3. Ericsson Romania

Software/Tehnologii

  1. Oracle Romania
  2. Microsoft Romania
  3. IBM Romania

Producţie

  1. Continental Automotive Group Romania
  2. Emerson Romania
  3. Honeywell Romania

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO