Companii

CITR: Romstrade are nevoie de finanţare, aproape imposibil de obţinut

CITR: Romstrade are nevoie de finanţare, aproape...

Autor: Mediafax

15.01.2014, 19:58 537

Reorganizarea Romstrade depinde de contractele pe care le mai poate derula, iar constructorul are nevoie de finanţare şi garanţii în acest sens, acestea fiind însă aproape imposibil de obţinut în prezent, potrivit Casei de Insolvenţă Transilvania, administratorul judiciar al constructorului.

„Din păcate, din cauza problemelor cu care s-a confruntat compania, aceste două aspecte sunt greu, dacă nu chiar aproape imposibil de realizat în prezent. În privinţa gradului de acoperire a masei credale, la acest moment este prematur să ne putem pronunţa“, a declarat Andreea Cionca-Anghelof, managing partner la Casa de Insolvenţă Transilvania (CITR).

Romstrade, unul dintre cei mai importanţi constructori români în ultimii ani, este în insolvenţă din decembrie 2012 şi a pierdut mai multe lucrări importante. Valoarea creanţelor înscrise de creditorii constructorului Romstrade în tabelul preliminar se ridică la 3,37 mld. lei (765 mil. euro). Printre cei mai mari creditori ai companiei de construcţii, conform sumelor admise, sunt BCR (303 mil. lei), Astra Asigurări (235 mil. lei ) şi EximBank (166 mil. lei). Proprietarul Romstrade, Nelu Iordache, a fost trimis în judecată într-un dosar privind deturnarea fondurilor pentru primul tronson din autostrada Nădlac - Arad şi se află în prezent în detenţie.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 16.01.2014

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO