Companii

CITR: Nu mai trebuie să ne uităm doar la companiile în insolvenţă, ci la toată zona de dificultate. Avem nevoie de programe de finanţare de genul IMM Invest pentru firmele cu probleme

Andra Caragea, CEO al CITR

Andra Caragea, CEO al CITR

Autor: Alina-Elena Vasiliu

04.11.2021, 11:24 168

Companiile aflate deja în insolvenţă nu mai sunt singurele asupra cărora economia trebuie să-şi îndrepte atenţia, lor adăugându-li-se şi firmele aflate în dificultate financiară dar neintrate încă în insolvenţă, este de părere Andra Caragea, CEO al CITR, liderul pieţei de insolvenţă din România.

„Nu mai trebuie să ne uităm doar la companiile în insolvenţă, ci la toată zona de dificultate. Este momentul să înţelegem nevoile tuturor companiilor aflate în dificultate. Foarte puţine firme au capacitatea de a se restructura singure, aşa că este nevoie de susţinerea întregului mediu de business. Ne aflăm la cel mai ridicat nivel al companiilor aflate în insolvenţă iminentă din ultimii patru ani, adică 45% din totalul companiilor de impact, cu active de peste un milion de euro”, a spus Andra Caragea în cadrul unei conferinţe de presă.

Insolvenţa iminentă presupune mai multe aspecte, precum gradul de îndatorare foarte mare sau pierderile raportate.

„Doar 1% din companiile care erau în stare de insolvenţă iminentă în 2020 reuşesc să devină finanţabile prin metode proprii. De aceea, avem nevoie de programe de finanţare de genul IMM Invest pentru companiile în dificultate. Ar fi, totodată, util un fond de investiţii al statului cu management privat sau un program de garantare a creditelor pentru companiile mari. În prezent, sunt puţine produse pe piaţă pentru finanţarea acestor companii aflate în dificultate”, a mai spus Andra Caragea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO