ZF 24

CITR: Industria, cel mai ridicat risc de insolvenţă în 2017, dar şi construcţiile şi sectorul bancar se confruntă cu dificultăţi

CITR: Industria, cel mai ridicat risc de insolvenţă în...

Autor: Roxana Rosu

09.03.2017, 11:35 134

Industria şi construcţiile sunt două sectoare din ce în ce mai vulnerabile la pericolul insolvenţei, în condiţiile în care 54%, respectiv 15% din activele imobilizate ale companiilor cu cereri de insolvenţă înregistrate anul acesta provin din aceste domenii, potrivit unei cercetări realizate de specialiştii în Analiză şi Prognoză ai CITR.

La finalul lunii februarie, 120 de companii, fiecare cu active de peste un milion de euro, aveau deja cereri de insolvenţă pe rolul instanţelor.

Numărul cumulat al angajaţilor acestor societăţi se ridică la 20.000, iar cifrele lor de afaceri însumează peste 1,5 miliarde de euro.

Dintre acestea, majoritatea activează în industrie, arată o analiză CITR.  Acest domeniu deţine în prezent 54% dintre activele imobilizate ale celor 120 de companii, 48% din numărul lor total de angajaţi şi un sfert din cifra de afaceri cumulată.

 "Starea acestui sector e puternic influenţată de piaţa producătorilor de energie alternativă, care e în continuare în dificultate; gradul ei de vulnerabilitate e strâns legat de reglementările legislative şi de cotele de acordare a certificatelor verzi", precizează Andreea Cionca-Anghelof, asociat coordonator CITR.

Un semnal de alarmă vine şi dinspre sectorul construcţiilor. Dintre cele 120 de societăţi cu cereri de insolvenţă pe rol, construcţiile înseamnă 15% din activele imobilizate ale acestora, 38% din cifra de afaceri cumulată şi 15% din numărul total al angajaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO