Companii

CITR a fost numit administrator judiciar la Compania Municipală Consolidări, aflată în insolvenţă, una din cele 22 de companii înfiinţate în urmă cu 3 ani de Primăria Generală a Capitalei

CITR a fost numit administrator judiciar la Compania...

Autor: Roxana Rosu

07.07.2021, 10:09 509

CITR, parte a Impetum Group, a fost numit de către Tribunalul Bucureşti administrator judiciar al Companiei Municipale Consolidări, ca urmare a cererii creditorilor de deschidere a insolvenţei.

‘Ne propunem ca în 3-6 luni de zile să putem determina viabilitatea economică a Companiei Municipale Consolidări şi modul în care aceasta îşi poate continua activitatea. Strategia gândită de echipa CITR va ţine cont atât de interesul public, cât şi de nevoia creditorilor de a-şi recupera sumele restante’, a declarat Aurel Podariu, Business Development Manager al Impetum Group şi Senior Partner, CITR.

Compania Municipală Consolidări a fost înfiinţată în urmă cu 3 ani în vederea executării lucrărilor de intervenţie la imobile încadrate în clasa I de risc seismic şi care reprezintă un pericol public, precum şi la clădiri istorice.

Conform unei analize CITR, din cele 22 de companii municipale din Bucureşti, 14 au fost neperformante şi au acumulat anul trecut pierderi însumate de 200 de mil. lei. Până în acest moment, din totalul de 22 de companii, Consiliul General al Municipiului Bucureşti a decis lichidarea şi dizolvarea a 5 companii, iar alte 4 au intrat în insolvenţă la cererea creditorilor.

‘În viziunea CITR, restructurarea companiilor de stat şi a celor din administraţia publică locală nu depinde doar de soluţiile legale disponibile, ci şi de viziunea managementului şi angajamentul stakeholderilor implicaţi. Este nevoie de o acţiune rapidă care să transforme aceste companii în jucători valoroşi în economie’’ declară Andra Buţiu, Chief Operating Officer CITR şi Manager al proiectului de restructurare al ROMAERO.

Termenele legale pentru depunerea documentelor sunt disponibile pe websiteul Tribunalului Bucureşti.

În prezent există aproximativ 750 de companii de stat în diferite stadii ale insolvenţei, arată datele prezentate în dezbaterile CONFIDEX organizate de Impetum Group.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO