Companii

CITR: 16.000 de companii mari româneşti, adică jumătate din totalul companiilor cu impact în economie, ar putea beneficia de transpunerea în legislaţia locală a noii Directive Europene privind restructurarea şi insolvenţa

CITR: 16.000 de companii mari româneşti, adică...

Autor: Roxana Rosu

24.03.2021, 15:22 161

Aproape 16.000 de companii mari româneşti, reprezentând circa jumătate din totalul companiilor cu impact în economie, se confruntă cu dificultăţi financiare şi ar putea beneficia de prevederile noii Directive Europene care înlesneşte procedurile de preinsolvenţă şi insolvenţă, sunt de părere consultanţii CITR.

Dintre acestea, 27% (8.956 firme) au potenţial de restructurare preventivă, iar 17% (5.600 firme ) se află în stare de insolvenţă iminentă.

România are 32.700 de companii de impact, care înseamnă doar 3% din totalul companiilor româneşti, dar care reprezintă 87% din totalul afacerilor şi asigură locurile de muncă pentru 43% dintre angajaţii din mediul privat.

Ministerul Justiţiei a finalizat recent şi pune în dezbatere publică proiectul de lege pentru transpunerea Directivei Uniunii Europene privind restructurarea şi insolvenţa companiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO