Companii

Circulatia feroviara intre Drobeta Turnu Severin si Craiova s-ar putea relua peste o luna

20.04.2010, 15:44 35

Compania Europan Prod din Ramnicu Valcea a fost selectata de CFRSA pentru a reface, in 30 de zile, terasamentul caii ferate de laBalota, judetul Mehedinti, surpata in urma precipitatiilorabundente din luna februarie, valoarea contractului fiind de590.000 lei, fara TVA.

"In data de 15 aprilie a fost predat amplasamentul lucrarii, iardirigintele de santier a emis odinul de incepere a lucrarilor .Oferta depusa de Europan Prod a fost desemnata castigatoare, cupretul de 595.000 lei, fara TVA", se arata in comunicatul CFR.

Initial, contractul a fost estimat la 1,1 milioane de lei, faraTVA, iar CFR SA a primit oferte de la opt companii. Licitatia s-adesfasurat prin negocieri, iar criteriul de atribuire a fost pretulcel mai mic.

Circulatia feroviara intre Drobeta Turnu Severin si Craiova esteblocata inca din data de 22 februarie din cauza alunecarii de terencare a avut loc intre statiile Balota si Valea Alba, trenurilefiind deviate pe ruta Lugoj - Simeria - Filiasi. Din aceasta cauzatrenurile pe ruta Bucuresti-Timisoara si-au marit timpul de parcursde la noua ore la circa 12 ore.

Alunecarea s-a produs pe o distanta de 14 metri, rezultand unspatiu liber sub traversa de aproximativ 1,5 metri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO