Companii

Circa 20 dintre cei mai mari producători de vin merg în Germania după contracte de export

Circa 20 dintre cei mai mari producători de vin merg în...

Autor: Cristina Roşca

08.03.2016, 00:07 1032

Peste 20 dintre cei mai mari producători locali de vin merg în Germania, la Düsseldorf, la cel mai mare târg european de profil, să caute parteneri de export.

La târgul ProWine, ce se va desfăşura în perioada 13-15 martie la Düsseldorf, merg producători locali mari şi mici precum Domeniul Coroanei Segarcea, Hale­wood Wines, Avincis, Jidvei sau Cramele Recaş. Astfel, la târg vor participa atât jucători mari, care se adresează segmentului mediu, precum Jidvei, dar şi producători care activează pe segmentul premium, precum Davino, Vinarte sau Crama Ceptura.

„În Bulgaria exporturile reprezintă aproape 60% din producţie, în Ungaria sunt la 45%, pe când la noi nu ajung nici la 5%“, spune Dan Muntean, directorul general al grupului Halewood în România şi preşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Exportatorilor de Vin (APEV) din România. România are circa 180.000 de hectare cu viţă-de-vie grupate în 37 de podgorii. Cu acest nivel al suprafeţei ocupate cu viţă, România se află pe locul 5 în Europa şi pe locul 11 în lume, iar potenţialul viticol şi fondurile UE, care pot acoperi până la 75% din investiţii, atrag noi investitori, în special cei străini. „ProWine este cel mai important târg de profil din lume, aşa că trebuie să fim aici dacă dorim o creştere a exporturilor. La târg vor fi prezenţi cumpărători din multe ţări care abia acum încep să bea vin, aşa că trebuie să fim şi noi acolo“, spune Walter Friedl, managing partner la Lacerta Winery.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO