Companii

Ciobanii se listează în reţeaua Kaufland. Constanţa Ştefan, Asociaţia Agricolă Ţara Loviştei: „E un câştig enorm, o alternativă la piaţa arabă“

Ciobanii se listează în reţeaua Kaufland. Constanţa...

Autor: Roana Rotaru

30.04.2018, 00:07 1811

Cooperativa agricolă Ţara mea din Vaslui va livra anul acesta circa 2.500 de tone de carne de oaie în magazinele Kaufland, în valoare de circa 9 mil. euro, un parteneriat care oferă ciobanilor români o alternativă la comerţul cu ovine vii în ţările arabe.

Deşi România este al treilea cel mai mare crescător de ovine din UE, cu un efectiv de circa 9,7 mil. capete în 2017, românii consumă carne de oaie doar de Paşte, businessul cu oi bazându-se pe exportul de animale vii în restul anului.

„Faptul că ajungem pe raftul magazinelor e un câştig enorm, o alternativă la piaţa arabă. Ciobanii vor încasa în jur de 8- 9 lei pe kilogram în viu pentru tineret şi 7 lei pe kilogram pentru oile reformă“, a spus Constanţa Ştefan, preşedintele Asociaţiei Agricole Ţara Loviştei din judeţul Vâlcea, o asociaţie care ar putea livra în Kaufland 500 de capete de ovine pe zi, dacă ar exista cerere.

Practic, prin acest parteneriat, ciobanii îşi valorifică efectivul de animale prin cooperativa agricolă Ţara mea.

„Avantajul în a vinde în ţară e siguranţa. Arabii chiar dacă pot oferi un preţ mai bun, ne dau banii peste trei luni. Eu un risc foarte mare. Dacă mi-ar plăti arabul pe loc 8,5 lei pe kilogram în viu nu m-aş uita la abatoare“, a spus Dumitru Stanca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO