Companii

Cinema City: Peste cinci ani în România ar putea fi vândute 20 de milioane de bilete la film

Cinema City: Peste cinci ani în România ar putea fi...

Autor: Cristi Moga

14.09.2013, 21:11 3555
Moshe Greidinger, CEO al companiei Cinema City Internatioanal, cel mai extins lanţ loc de cinematografe, prezent în 15 centre comerciale, speră ca în decurs de cinci ani numărul de bilete vândute să ajungă la 20 de milioane, în creştere cu 150% faţă de nivelul anului trecut, pe măsură ce ope­ratorii de profil vor ajunge tot mai aproape de clienţi, iar obiceiul de a merge periodic la film va căpăta o răspândire mai largă.
 
Anul trecut în România au fost „rupte“ în jur de 8 milioane de bilete la intrarea în cinematografe, iar Cinema City a vândut peste 4 milioane dintre acestea, spune el.
 
Aceste rezultate plasează România la coada Europei în ceea ce priveşte vânzările pe cap de locuitor, cu o medie de doar 0,4 bilete per capita, în timp ce în Polonia acest raport este de un bilet per capita, în Ungaria este 1,3, în Germania 2,2, iar în Anglia şi Franţa este de 3, potrivit lui Greidinger. „Într-o ţară ca România mai important este viitorul decât prezentul. Obiectivul nostru este de a crea obiceiul de a merge la cinematograf. Când am deschis în 2007 primul cinematograf din România numărul de bilete vândute la nivel local era de 2-2,5 milioane pe an. Anul trecut am ajuns la 8 milioane şi cred că în următorii cinci ani România va ajunge la 20 de milioane de bilete vândute pe an. Date fiind rezultatele de până acum, consider că suntem pe direcţia cea bună“, afirmă Greidinger.
 
În prima jumătate a acestui an numărul de bilete vândute de Cinema City a crescut la nivel local cu 11%, în timp ce cifra de afaceri a avansat cu 24,1%, la 14,1 milioane de euro, România fiind a treia ţară, în funcţie de rulaj, pentru grupul israelian, după Polonia şi Ungaria.
 
Cinematografele cele mai recente deschise de Cinema City sunt în centrele comerciale Maritimo Constanţa (mai 2012), Ploieşti Shopping City (noiembrie 2012) şi Polus Center Cluj (mai 2013), iar pentru sfârşitul acestui an sau începutul lui 2014 este vizată inaugurarea celui de-al doilea multiplex din Ploieşti, în cadrul proiectului AFI Palace Ploieşti.

Citiţi mai multe pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 12.09.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO