Companii

Cine vine la GALA ZF 2020 - Romanians Going Global. Adrian Vasiliu coordonează pentru americanii de la Johnson & Johnson activitatea diviziei de dispozitive medicale pentru vedere din 100 de ţări

Adrian Vasiliu

Adrian Vasiliu

Autor: Cristina Roşca

12.11.2020, 00:08 328

Gala ZF 2020, din data de 19 noiembrie, va aduce în prim-plan nu doar cele mai valoroase companii din economia locală, ci şi o serie de expaţi români ce deţin poziţii de top la nivel mondial.

Executivul român Adrian Vasiliu locuieşte în Dubai şi se ocupă de peste 100 de ţări din poziţia sa de general manager, responsabil pentru divizia de dispozitive medicale pentru îngrijirea şi corectarea vederii a gigantului american Johnson & Johnson. Executivul român are în por­tofoliu ţările din Africa şi Orientul Mijlo­ciu. El va fi prezent ca speaker la Gala ZF 2020, urmând a fi unul dintre cei circa zece expaţi care ne vor ajuta să vedem care sunt perspectivele economi­ce în aceste vremuri.

„Mi-am început cariera la Procter & Gamble (FMCG), am continuat mai apoi la Diageo (companie domeniul bău­tu­rilor alco­olice - n.red.), Nestlé (FMCG), GlaxoSmith­Kline (farma şi FMCG) şi acum la Johnson & Johnson (farma şi FMCG)“, spunea el recent. Au trecut deja 25 de ani de când executivul român Adrian Vasiliu lucrează în diverse companii multinaţionale - fie în România, fie în străinătate. Prima relocare în afara graniţelor ţării avea loc în 2005, însă de atunci cariera l-a mai adus înapoi de câteva ori.

„Plecarea mea din ţara are legătură cu dezvoltarea carierei şi nu s-a dorit niciodată a fi definitivă.“ Pe de altă parte, după cum recunoaşte chiar el, pentru cineva cu profilul şi experienţa sa profesională, există mult mai multe oportunităţi internaţionale de dezvoltare a carierei decât cele oferite doar de piaţă muncii din România.

În ultimii 15 ani Adrian Vasiliu s-a întors de două ori să lucreze în România, cu Diageo şi GSK, şi, după cum spunea chiar el, este posibil să se întâmple acelaşi lucru şi în viitor. Timp de un an, între 2014 şi 2015, el a condus din poziţia de general manager distribuitorul de medicamente al GSK din România, vândut ulterior.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO