Companii

Cine sunt giganţii farma Pfizer şi Moderna, care se luptă în cursa pentru cel mai aşteptat produs - vaccinul împotriva COVID-19?

Cine sunt giganţii farma Pfizer şi Moderna, care se...

Autor: Georgiana Mihalache

05.12.2020, 17:33 3807

♦ Ambele companii sunt americane, cu vechimi de la 160 de ani la doar 10 ani pe piaţa medicamentelor ♦ Cele două companii au anunţat o eficienţă de 95% a vaccinului creat în zece luni de la debutul pandemiei.

Două companii americane, Pfizer şi Moderna, sunt în cursa pentru punerea pe piaţă a primului vaccin împotriva COVID-19, iar cei doi giganţi farma au trimis deja aplicaţia de aprobare condiţionată a produsului la care au lucrat în ultimele zece luni. Care este istoria celor două companii?

Pfizer este o companie americană cu istorie de 160 de ani pe piaţă, care a pornit de la doi tineri antreprenori din Ger­mania - Charles Pfizer şi vărul său Charles Erhart. Cei doi au împrumutat 2.500 de dolari de la părinţi şi au deschis Charles Pfizer & Company, o afacere spe­cializată în chimie fină, cu sediul în New York.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO