Companii

Cine sunt constructorii care vor duce magistrala de metrou din Drumul Taberei până la Piaţa Iancului, o investiţie de 47 mil. lei: firme cu afaceri cumulate de 14,5 mil. lei

Contractul dintre Metrorex şi asocierea câştigătoare a fost semnat pe 29 octombrie 2021.

Contractul dintre Metrorex şi asocierea câştigătoare a fost semnat pe 29 octombrie 2021.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

22.11.2021, 16:40 5485

♦ Magistrala 5 de metrou a fost gândită să realizeze legătura dintre cartierul Drumul Taberei şi Pantelimon, creând astfel o conexiune directă între aceste două zone rezidenţiale şi centrul oraşului l Momentan însă, în stadiul în care a fost inaugurată în septembrie 2020, magistrala asigură legătura doar între staţiile Râul Doamnei şi Eroilor.

3TI Progetti Italia – Ingegneria Integrata SpA, SWS Engineering SpA, Metrans Engineering şi Coding s.r.l. sunt companiile care vor realiza legătura cu metroul între Eroilor (Operă) şi Piaţa Iancului, după cum a anunţat Ministerul Transporturilor. Primele trei firme au afaceri cumulate de 14,5 milioane de lei pe piaţa locală, iar despre Coding s.r.l. nu există date la Registrul Comerţului. Reprezentanţii uneia dintre firmele din consorţiu spun însă că de realizarea proiectului vor fi responsabile firmele-mamă, grupurile din care fac parte subsidiarele, nu filialele locale. Aceste companii vor avea de proiectat o continuare a magistralei 5 de metrou, care deserveşte cartierul Drumul Taberei. Această extensie va adăuga astfel o oprire la Universitate şi încă una la Piaţa Iancului, cu plecare din Drumul Taberei.

Contractul dintre Metrorex şi asocierea câştigătoare a fost semnat pe 29 octombrie 2021, potrivit unui anunţ publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO