Companii

Cine sunt cei trei români care au transformat puiul prajit printre cele mai populare mâncăruri. După ce au adus KFC în România, vor să atace Italia

Mark Hilton

Mark Hilton

17.06.2017, 09:00 3510

Antreprenorii români Nicolae Badea, Lucian Vlad şi Radu Dimofte, cei care deţin franciza KFC pentru Ro­mânia şi Republica Moldova, au pre­luat drepturile de a extinde bran­dul american de restaurante de tip fast-food şi în nord-estul Italiei. Ei au deschis deja un res­ta­u­rant în Verona la fi­na­lul lu­nii martie şi au în plan alte două până la fina­lul anului.

Cei trei oameni de afaceri locali au deschis primul res­tau­rant KFC din România acum 20 de ani, iar franciza Pizza Hut este chiar mai veche.

Mark Hilton, executivul britanic care conduce toate operaţiunile gru­pu­lui local, explică faptul că în regiu­nea aceea de Italia existau mici franci­zaţi, dar experienţa antrepre­no­rilor ro­mâni i-a convins pe americanii de la KFC să le ofere posibilitatea de dezvoltare.

„Managerul primului nostru res­tau­rant KFC din Italia este o româncă, ea a lucrat pentru Pizza Hut acum 20 de ani şi acum 12 ani s-a mutat din ţară. Căutăm şi o echipă locală, dar avem şi an­gajaţi de aici care se ocupă de busi­nes­sul de acolo, este o impor­tan­tă opor­tunitate în carieră pentru ei.“

Cei trei oameni de afaceri au în portofoliu mai multe francize, respectiv KFC Ro­mâ­nia şi Republica Moldo­va, Pizza Hut, Pizza Hut Delivery, Paul, Cinnabon şi Hard Rock Cafe pe pia­ţa locală. Grupul de restaurante a ter­minat anul trecut cu afaceri cumu­la­te de peste 640 mil. lei (142 mil. euro), în urcare cu 25% faţă de anul anterior.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO