Companii

Cine stă în spatele fondului de investiţii care a cumpărat producătorul de mobilă Casa Rusu

Autor: Mădălina Dediu Panaete

19.09.2019, 18:25 2567

Grupul Casa Rusu - Rus Savitar, din producţia şi retailul de mobilă, a vândut 75% din acţiuni fondului de investiţii Greenbridge Partners, cu sediul în Londra, într-o tranzacţie semnată luna aceasta.

Greenbridge Partners, fondul de investiţii cu sediul la Londra care a cumpărat Casa Rusu, a fost fondat în 2015 de către oamenii de afaceri suedezi Ola Rollen şi Melker Schörling, conform presei din Suedia. Melker Schörling, 72 de ani, este un om de afaceri cu o avere estimată de revista americană Forbes la 7,3 miliarde de dolari.

El şi-a început cariera mai întâi conducând companii şi apoi făcând investiţii. Absolvent de economie şi drept în 1970, a început să activeze pentru companii precum Atlas Copco şi Ericsson.

El a făcut un pas uriaş în carieră în 1987, când a început să conducă Securitas, un gigant suedez cu afaceri de peste 9 miliarde de euro care oferă soluţii de securitate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO