Companii

Cine este Petre Şandru, şeful operaţiunilor Coca-Cola peste România şi Moldova

Cine este Petre Şandru, şeful operaţiunilor Coca-Cola...

Autor: Cristina Roşca

31.08.2013, 21:54 1689

Petre Şandru, un executiv cu o experienţă de opt ani în cadrul Coca-Cola, va prelua de la 1 septembrie conducerea operaţiunilor din România şi Moldova ale gigantului american.

Românul va ocupa funcţia de market operations director (director operaţional) pentru cele două pieţe, aceasta fiind cea mai înaltă poziţie în cadrul companiei, el urmând să raporteze direct către Vikas Chawla, indianul numit recent franchise operations director pentru regiunea Europa de Sud-Est în cadrul Coca-Cola, poziţie de pe care executivul va gestiona şi businessul din România.

În noua organigramă a Coca-Cola nu există poziţia de CEO pentru pieţele din România şi Moldova.

Şandru, care a fost anterior timp de trei ani director comercial al Coca-Cola Company pentru regiunea Balcanilor va fi responsabil de întreaga activitate a com­paniei Coca-Cola din România şi Moldova. Noua sa poziţie a fost creată recent ca urmare a restructurării businessului Coca-Cola în Europa Centrală şi de Est, care s-a reorganizat în patru regiuni faţă de cinci anterior.

Petre Şandru va gestiona în parteneriat cu îmbuteliatorii operaţiunile comerciale şi va dezvolta strategii de optimizare a vânzărilor şi profitabilităţii, va coordona procesul de planificare pe termen mediu şi lung din fiecare ţară şi de asemenea va defini şi implementa strategii de marketing şi comunicare pentru cele două ţări.

Înainte de a fi numit în noua poziţie, Şandru a lucrat timp de opt ani în cadrul Coca-Cola, el fiind iniţial brand manager, apoi director operaţional pentru România şi Moldova şi apoi director comercial pentru patru ţări din regiune: România, Moldova, Bulgaria şi Albania. Înainte de a se angaja la Coca-Cola, Petre a lucrat pentru JT International.

Absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, executivul deţine o diplomă şi de la New York Institute of Professional Photography, potrivit profilului său de pe reţeaua de socializare de business LinkedIn.

Afacerile îmbuteliatorului Coca-Cola în România au fost conduse până în 2011 de un alt roman, Călin Drăgan, promovat ulterior în Japonia. În primăvara acestui an, Drăgan a fost numit preşedinte al Coca-Cola East Japan Co, o companie rezultată în urma fuziunii a patru îmbuteliatori japonezi cu afaceri cumulate de 10 miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO