Companii

Cine este cel mai mare petrolist independent

Cine este cel mai mare petrolist independent
13.08.2008, 18:45 243

Liberalizarea pietei petrolului la inceputul lui 2007 a dus afacerile unui trader local de produse petroliere direct in top zece al companiilor petroliere locale, dupa Petrom, Rompetrol, Lukoil si Mol. Intrarea in top imediat dupa aceste companii face din Oscar Downstream cea mai mare companie petroliera din Romania neafiliata unui nume international, scrie revista BUSINESS Magazin.
Afacerea Oscar Downstream este bazata pe tradingul de produse albe (predominant motorina, dar si benzina) si va ajunge in acest an la o cifra de afaceri de 300 de milioane de euro, dupa cum spune directorul general si actionarul majoritar al companiei, Alin Niculae. "Compania este acum la mijlocul unui proces de crestere pe care il avem in derulare pana in 2010, cand ar trebui sa atingem o cifra de afaceri de 500 de milioane de euro". Cifra de afaceri a companiei a fost de 60 de milioane de euro in 2006 si de 170 mil. euro in 2007.
Oscar Downstream este dezvoltata in jurul a trei activitati: alimentarea clientilor mari (prin contracte castigate predominant la Bursa de Marfuri), a clientilor medii (in general statii de distributie carburanti independente sau de grup, dar in afara marilor retele) si utilizatori finali (clienti cu flote proprii, precum compania de transport Edy Spedition, care folosesc serviciul Diesel Point). Alin Niculae spune ca serviciul Diesel Point este cel care a facut la un moment dat diferenta intre Oscar Downstream si alte companii de trading de pe piata locala, deoarece a introdus pe piata romaneasca serviciul de alimentare prin statii de incinta, convenabil pentru companiile de transport marfa sau santierele de constructii.
Oscar Downstream concureaza cu filialele locale ale traderilor internationali, precum Glencore, Trafigura, Vitol sau Kronos, dar mai ales cu diviziile de trading ale marilor companii petroliere din Romania, precum Petrom, Rompetrol sau Lukoil.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO