Companii

Cine este artizanul expansiunii Zara pe piaţa românească

Cine este artizanul expansiunii Zara pe piaţa românească

Autor: Cristina Roşca

01.11.2012, 00:09 535

Mihai Cioltea (35 de ani) este artizanul expansiunii grupului Inditex pe piaţa locală, el deschizând în ultimii cinci ani peste 80 de magazine sub şapte brand-uri (Zara, Bershka, Pull& Bear, Stradivarius, Oysho, Mas­simo Dutti, Zara Home).

Astfel, românul a ajutat "imperiul spaniol" să îşi consolideze prima poziţie pe piaţa de fashion din România, unde a obţinut anul trecut venituri de 122 mil. euro. Cioltea a ajuns să lucreze pentru Inditex după mai mulţi ani de televiziune şi după ce a lucrat şi în echipa lui Iulian Dascălu, cel mai mare proprietar de centre comerciale din România.

Jobul său era să negocieze contractele ancorelor din mallurile lui Dascălu. Astfel a luat primul contact cu conducerea Inditex din Spa­nia cu care a negociat un astfel de con­tract. Inditex, un imperiu de pes­te 13 mld. euro pe an construit de Amancio Ortega (unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii), l-a "racolat" în august 2007.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO