Companii

Cine dă căldură noilor blocuri? RADET pierde mii de clienţi anual pentru că dezvoltatorii de locuinţe noi aleg alternativa centralelor termice pe gaze

Dezvoltatorii se feresc de RADET, deşi este o soluţie eficientă pentru blocurile cu peste 100 de apartamente, deoarece imaginea companiei este negativă în ochii consumatorilor. De aceea, în 90% din cazuri, spun unii investitori, este aleasă soluţia centralelor individuale pe gaz.

Dezvoltatorii noilor ansambluri rezidenţiale exclud din start racordarea locuinţelor pe care le construiesc la RADET şi se orientează către alter­na­ti­ve precum cen­tra­lele indivi­dua­le sau cele de bloc. În condiţiile în care, doar anul trecut, s-au dat în folo­sinţă aproape 6.000 de locuinţe noi, RADET pierde astfel mii de clienţi în fiecare an.

„Sistemele de încălzire pe care le utili­zăm cel mai adesea în proiectele noas­tre sunt cele de încălzire în pardo­seală, alimentate de centrala termică de apar­tament. În acest mod, fiecare proprie­tar de locuinţă îşi poa­te regla tempe­ra­tura din interior şi îşi poate mo­nitoriza, de ase­me­nea, consu­mul. În mi­că măsură, mai fo­lo­sim şi siste­mul de în­călzire cen­tra­lizat. În niciunul dintre pro­iec­tele noas­tre, loca­tarii nu plă­tesc către RADET“, spune Radu Bichir, inginer în cadrul companiei de construcţii BTD Con­struct & Ambient, deţinută de familia Dogaru. BTD Construct & Am­bi­ent lucrează, printre alţii, pentru dezvoltatori precum spaniolii de la Gran Via şi israelienii de la Hagag.

 

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.