Companii

Cinci producători de materiale de construcţii dezvoltă fabrici noi cu ajutoare de stat în valoare de peste 18 milioane de euro. Ei vor crea peste 400 de locuri noi de muncă. Valoarea totală a proiectelor este de peste 42 de milioane de euro

Analiză

Cinci producători de materiale de construcţii dezvoltă...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

11.04.2021, 09:54 1469

Ajutoarele de stat reprezintă peste 18 milioane de euro, conform calculelor ZF.

Casa Noastră, TeraPlast, Daw Benţa, Austrotherm şi Blacho­trapez sunt cinci pro­ducători de materiale de construcţii care dezvoltă capacităţi noi de producţie cu sprijin finan­ciar din partea statului. Valoarea to­tală a proiectelor este de peste 42 mil. euro, potrivit datelor transmise de com­panii şi celor publice, ajutoarele de stat reprezintă peste 18 mil. euro, iar unităţile de producţie vor crea peste 400 de noi locuri de muncă, conform calculelor făcute de ZF.

Noile investiţii vor aduce în peisajul local fabrici noi de tâmplărie, de folii biode­gra­dabile, cărămizi aparente, polistiren şi aco­perişuri.

De departe, cea mai mare investiţie este cea făcută de Casa Noastră, pro­ducătorul ferestrelor sub brandul QFort, deţinut de antreprenorul Ştefan Cherciu. El dezvoltă capacităţi noi de producţie de tâmplărie, un plan despre care vorbea încă din 2018. Valoarea totală a investiţiei va depăşi 21 mil. euro, iar ajutorul de stat va acoperi jumătate din această sumă. Noua investiţie va duce la crearea a 200 de locuri de muncă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO