Companii

Cinci companii din construcţii investesc aproape 50 mil. euro în fabrici noi în 2021: trei dintre ele au apelat la ajutoare de stat

Cinci companii din construcţii investesc aproape 50 mil....

Autor: Alina-Elena Vasiliu

06.01.2021, 07:30 2541

Aproape 50 de milioane de euro sunt puse la bătaie în 2021 de mai multe companii pro­du­că­toare de mate­ria­le de con­struc­ţii, pen­tru a aduce în pei­sa­jul industriei locale mai multe fa­brici. Pre­fa­bricate din be­ton, panouri termo­izo­lan­te, cărămizi, po­listiren - sunt mate­ria­le pe a că­ror pro­duc­ţie pa­riază companiile lo­ca­le şi străine în acest an.
Pentru proiectele lor, unele companii - TeraPlast, Daw Benţa şi Austrotherm - au ape­lat la ajutoare de stat care să le susţină investiţiile.

Leier, TeraPlast, Daw Benţa, Austrotherm şi Bilka vor pune aşadar în funcţiune noi linii de producţie şi vor crea noi locuri de muncă, într-o piaţă care a continuat să meargă chiar şi în condiţii de pandemie.

Apetitul com­pa­ni­ilor româneşti şi străi­ne din construcţii pen­tru noi investiţii vine după un an 2020 plin de incertitudini şi de dificultăţi economice, dar în care construc­ţi­ile au continuat să mear­gă înainte.

Unii ju­cători din piaţă se aşteaptă însă ca abia de acum îna­inte să se resimtă efec­tele pandemiei pe şan­tiere, în vreme ce alţii an­ticipează o relan­sare în a doua parte a anului.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO