Companii

Cinci avocaţi ai RTPR au lucrat la finanţarea de 56 mil. € luată de MedLife de la un consorţiu de patru bănci

Cinci avocaţi ai RTPR au lucrat la finanţarea de 56...

Autor: Corina Mirea

10.03.2016, 00:04 1284

O echipă de cinci avocaţi ai firmei RTPR Allen & Overy a fost implicată în contractarea unui credit de 56 de milioane de euro luat de operatorul de servicii me­di­cale MedLife de la un consorţiu de patru bănci locale. Avocaţii RTPR au asistat în această „tranzacţie“ consorţiul de bănci condus de BCR, din care mai fac parte BRD-SocGen, ING Bank N.V. Am­ster­dam - Sucursala Bu­cureşti şi Raiffeisen Bank. Echipa care a lucrat la proiect a fost com­pusă din Victor Pădurari (part­ner), Andreea Burtoiu (counsel), Poliana Naum (senior associate), Andreea-Ra­mona Chiriac (asso­ciate) şi Petru Ursache (junior associate).

Anunţul privind contractarea creditului sindicalizat de 56 mil. euro a fost făcut de MedLife la începutul lunii martie a acestui an. MedLife este liderul pieţei locale de servicii medicale private după valoarea încasărilor, cu afaceri de 80 mil. euro în 2014.

Potrivit informaţiilor făcute publice de firma de avocatură RTPR Allen & Overy, familia Marcu a contractat creditul prin inter­mediul MedLife şi al altor entităţi care fac parte din grupul cu activităţi pe piaţa serviciilor medicale. Împrumutul ar trebui să îi ofere operatorului de servicii medicale puterea financiară nece­sară pentru a-şi continua stra­tegia de extindere atât prin creş­tere or­ganică, cât şi prin achiziţii (pentru care familia Marcu a re­zervat 20 mil. euro din credit pentru urmă­toarele 18 luni).

Printre tranzacţiile impor­tante în care casa de avocatură RTPR Allen & Overy a mai fost im­plicată din poziţia de consultant în ultimul an se mai numără şi un credit în valoare de 360 milioane de dolari luat de KMG Inter­national N.V. (fosta The Rom­petrol Group N.V.) tot de la un sindicat de bănci sau cea prin care Banca Comer­cială Română şi UniCredit au acordat 75 milioane de euro pentru mo­der­nizarea a două fabrici de amo­niac deţinute de Azomureş S.A.

În portofoliul RTPR Allen & Overy se regăsesc în prezent fi­nanţări, fuziuni şi achiziţii, pieţe de capital, insolvenţă şi restruc­turări, concurenţă, dreptul muncii, dreptul proprietăţii intelectuale, litigii şi arbitraj, consultanţă pen­tru sectoarele de afaceri, inclusiv ener­gie, telecomunicaţii, finan­ţare, real estate şi industria farma­ceutică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO