Companii

Cifrele Wizz Air: 122 mil. euro venituri înregistrate pe zborurile din şi spre România în şase luni şi 28.000 de euro cifră de afaceri raportată local într-un an. Wizz Air a suspendat 45 de rute din România începând cu ianuarie şi până în martie, conform boardingpass.ro

Cifrele Wizz Air: 122 mil. euro venituri înregistrate pe...

Autor: Miruna Diaconu

18.12.2021, 18:35 472

Zborurile din şi spre România au generat venituri de 122 de milioane euro în perioada aprilie – septembrie a acestui an pentru grupul ungar Wizz Air, conform datelor unui raport financiar al companiei. Cu toate că România este a doua cea mai importantă sursă externă de venit pentru grupul ungar, compania are local o subsidiară care a înregistrat anul trecut venituri de 137.000 lei (28.000 de euro), conform datelor Ministerului de Finanţe.

Wizz Air Hungary Ltd, compania locală a grupului Wizz, a avut anul trecut pierderi de 139 milioane lei şi 755 de angajaţi. Cu toate că pare a fi o anomalie fiscală, în cazul activităţilor de transport există o convenţie fiscală specială în care se precizează că veniturile obţinute din vânzarea de bilete de avion se raportează în statele în care sunt înregistrate avioanele.

Perioada aprilie – septembrie reprezintă primul semestru financiar al companiei, ţinând cont de faptul că Wizz Air îşi finalizează anul fiscal în luna martie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO