Companii

Cifra de afaceri in crestere, profit in scadere pentru Eforie

20.04.2005, 19:00 53

Societatea Turism Hoteluri Restaurante Marea Neagra, fosta Eforie, isi propune pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri cu circa 9% in lei, pana la 400 de miliarde de lei (10,8 milioane de euro), comparativ cu 366,2 miliarde de lei (9 milioane de euro) in 2004.

Cu toate acestea, compania prognozeaza scaderea cu peste 50% a profitului brut, de la 2 milioane de euro (82 mld. lei) la 0,83 de milioane de euro (30,7 mld. lei), conform bugetului de venituri si cheltuieli aprobat de actionarii societatii. Reducerea profitului se va datora, in primul rand, reducerii veniturilor financiare rezultate din vanzarea de active, conform datelor publicate pe Bursa.

"Profitul brut de 30,7 miliarde de lei propus in bugetul de venituri si cheltuieli reprezinta de fapt profitul operational pe care societatea isi propune sa-l realizeze in 2005 si nu cuprinde rezultatele provenite din vanzarea de active", a explicat Mihai Pescu, directorul economic al companiei. "Este asteptata totusi o scadere la nivelul profitului operational, care se datoreaza, in primul rand, faptului ca o parte din lucrarile de reabilitare cuprinse in planul de investitii sunt lucrari de reparatii care nu se capitalizeaza separat, ci vor intra in cheltuielile totale", a explicat Pescu.

Compania este controlata de catre SIF Transilvania, care detine circa 87% din actiuni.

Actiunile societatii sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti, ultima tranzactie cu aceste titluri realizandu-se la pretul de 3.700 lei/actiune. Capitalizarea bursiera a societatii se ridica la aproape 40 de milioane de euro.

andrei.chirileasa@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO