Companii

Cifra de afaceri de 16 mil. dolari la Ana Hotels

31.03.2003, 00:00 25

Compania Ana Hotels estimeaza pentru acest an o cifra de afaceri de 16 milioane de dolari si o majorare cu 9-12% a profitului, in conditiile in care societatea va finaliza o serie de investitii incepute in 2002. Ana Hotels a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 356,7 miliarde lei (10,8 mil. $) si un profit net de 44,3 miliarde lei.
"Lucrarile de modernizare a celor doua hoteluri din Eforie Nord, Astoria si Europa, sunt in desfasurare, investitia pentru acest an fiind evaluata la aproximativ 15 milioane de euro. Hotelul Astoria va fi redeschis in a doua jumatate a lunii iunie, iar complexul Europa va fi inaugurat in prima decada a lunii august", a declarat Paul Marasoiu, director general al Ana Hotels.
Din totalul investitiei din statiunea Eforie Nord, pentru modernizarea hotelului Astoria au fost alocate 750.000 euro, restul urmand sa acopere costul lucrarilor de reconstructie a hotelului Europa, care va fi clasificat la patru stele, precum si a celor de amenajare a centrului de conferinte si a Institutului Ana Spa - un centru de relaxare, terapie si recuperare medicala.
Complexul hotelier Europa a fost achizitionat de Ana Hotels in noiembrie 2001 in urma unei licitatii organizate de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Bancare, in timp ce hotelul Astoria a fost cumparat la pretul 25,1 miliarde lei in urma unei licitatii organizata de Ministerul Turismului in luna mai a anului 2002.
De asemenea, Ana Hotels a alocat 270.000 de euro pentru realizarea unor lucrari in statiunea Poiana Brasov, printre care se numara modernizarea restaurantului hotelului Sport, amenajari pentru partia de schi, inlocuirea cablul de la telecabina, precum si refacerea sistemului de alimentare cu energie electrica pentru complexul hotelier.
Compania detine in prezent, in afara de cele doua hoteluri din Eforie Nord, hotelul Crowne Plaza si pub-ul La Belle Epoque din Bucuresti, hotelurile Sportul, Bradul si Poiana, societatea Ana Teleferic si o scoala de schi, toate in Poiana Brasov. Grupul Ana, patronat de omul de afaceri George Copos, include, pe langa compania hoteliera, societatile Ana Pan, Ana Electronic, Ana IMEP, Ana Turism, Fast Service Electronica, precum si clubul UFC Rapid si baza Pro Rapid.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO