Companii

Christina Verchere, OMV Petrom: Ne uităm la hidrogen şi la captarea carbonului. Regiunea Mării Negre are un potenţial promiţător de hidrocarburi pe care ne concentrăm

INTERVIU

♦ OMV Petrom, unicul producător local de petrol şi gaze, îşi actualizează strategia de dezvoltare pentru a se plia pe direcţiile impuse de tranziţia energetică, dar explorarea şi exploatarea rezervelor de gaze rămân o prioritate, aşa că bazinul Mării Negre este văzut ca o oportunitate de creştere solidă, spune Christina Verchere, CEO-ul grupului petrolier.

„Recunoaştem noua para­dig­mă energetică şi sun­tem hotărâţi să spriji­nim tran­ziţia energetică. Vrem să fim parte din soluţie, deoa­rece rolul nostru este să asigurăm ener­gia, într-un mod sustenabil”, spune Christina Verchere.

Grupul a terminat primul trimestru din an cu vânzări de 4,8 mld. lei (circa 1 mld. euro), cu 20% mai mici faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce profitul net al peri­oa­dei a fost de 573 mil. lei, în scădere cu 12%. Investiţiile au fost tăiate cu 40%, ceea ce s-a reflectat imediat în pro­duc­ţia de petrol şi gaze, cu 7,6% mai mică, arată raportul trimestrial al firmei. Estimările sunt însă mai optimiste pentru restul anului.

Pentru companiile petroliere, tranziţia energetică reprezintă o provocare imensă care presupune regândirea întregului mo­del de business. Verchere spune că OMV Petrom face deja paşi în noua direcţia, dar că în această tranziţie gazul va juca un rol esenţial, atât pentru România, cât şi pentru întreaga regiune a Mării Negre.

Citește continuarea pe zfcorporate.ro

Companii - care are si subcategorii
AFACERI DE LA ZERO
Linkuri utile

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.zf.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.