Companii

Christian Mazauric, Brico Depot: Vânzările online le completează pe cele în magazin, cine vrea un set de şurubelniţe de obicei comandă, însă o bucătărie întâi se analizează în magazin

Christian Ma­zauric, CEO al Brico Depot: Pentru anul acesta ne aşteptăm la o creştere de două cifre a businessului, cum am înregistrat şi anul trecut. Fiind listaţi la bursă, nu putem oferi cifre exacte.

Christian Ma­zauric, CEO al Brico Depot: Pentru anul acesta ne aşteptăm la o creştere de două cifre a businessului, cum am înregistrat şi anul trecut. Fiind listaţi la bursă, nu putem oferi cifre exacte.

Autor: Bogdan Alecu

11.05.2017, 00:05 891

Vânzările online de bricolaj vin în com­pletarea celor din reţeaua de maga­zine, astfel întât produsele stan­dard cu valoare mai mică vor fi coman­date tot mai des, în timp ce în magazine vor veni cei care doresc să analizeze în detaliu. „Apelăm la acest serviciu, al vân­zărilor on­line, deoarece sunt oraşe în Ro­mânia prea mici pentru a găzdui un ma­gazin de-al nos­tru, iar cea mai bună soluţie este online-ul. Dar depinde şi de produs, este greu de crezut că cineva va cum­păra mo­bilier de bucă­tă­rie fără să îl vadă înainte, însă o şuru­bel­niţă da. Cel mult, după ce vine clientul în ma­gazin şi vede produsul îl va comanda online şi va fi livrat online. Mobila nu este un film pe DVD“, a spus Christian Ma­zauric, CEO al Brico Depot, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de bricolaj, alături de Leroy Merlin şi Praktiker. Cel mai mare jucător este compania locală Dedeman, cu un business anual de aproape 1,2 miliarde de euro şi o reţea de 45 de magazine. Brico Depot are în plan să intre pe piaţa online a retailerilor de bricolaj la finalul acestui an sau la începutul lui 2018, iar produsele vor fi livrate către client cu ajutorul curierilor sau vor putea fi livrate direct din magazin. În prezent astfel de servicii au fost lansate de Dedeman şi Praktiker.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO