Companii

Chiriile de pe bulevardul Magheru au avut în ultimul an a doua cea mai mare scădere din regiune

Chiriile de pe bulevardul Magheru au avut în ultimul an a doua cea mai mare scădere din regiune

Autor: Cristina Cuncea - Mediafax

15.06.2011, 23:30 465

Bulevardul Magheru a înregistrat în ultimul an printre cele maimari scăderi ale chiriilor spaţiilor comerciale dintre principaleleartere comerciale din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa (EMEA),iar la nivel global ocupă locul 65 din 117 de oraşe în funcţie deacest indicator, potrivit Colliers. Astfel, chiriile spaţiilorcomerciale de pe bulevardul Magheru s-au redus în ultimul an cu16,67%, în condiţiile în care scăderi mai mari s-au înregistratdoar pe Nezavisimosti Avenue, din Minsk (Belarus), de 18,18%.

Din cele 48 de pieţe din EMEA analizate în cel mai recent raportal companiei de consultanţă imobiliară, 19 au înregistrat scăderiale chiriilor spaţiilor de pe principalele artere comerciale, UlicaNowy Swiat din Varşovia cu 14% şi Vitosha Blv din Sofia cu 13,33%,urmând îndeaproape artera bucureşteană. Pentru restul de 35 depieţe din EMEA chiriile s-au menţinut constante sau chiar aucrescut.

Analiza la nivel global arată că bulevardul Magheru se află în adoua jumătate a clasamentului realizat în funcţie de chiriilespaţiilor comerciale, cu un nivel de 117,92 dolari pe square feet(1 square foot â 0,09 metri pătraţi), respectiv 75 de euro pe metrupătrat pe lună. În regiunea EMEA, bulevardul bucureştean a ajuns săfie printre cele mai ieftine după scăderi semnificative ale chirieide la declanşarea crizei economice. Spre comparaţie, în Pragachiria pe principala arteră comercială este de 200 de euro pe metrupătrat pe lună, în Budapesta - 110 euro/mp/lună, Varşovia - 86euro/mp/lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO