Companii

China şi Uzbekistan au ridicat Adrem Invest la peste 50 mil. euro

Corneliu Bodea, vicepreşedintele Adrem Invest

Corneliu Bodea, vicepreşedintele Adrem Invest

Autor: Roxana Petrescu

30.04.2014, 00:07 1230

Adrem Invest, o firmă specializată în aplicaţii industriale pusă pe picioare la începutul anilor ‘90 de doi fraţi din Bucureşti, Corneliu şi Adrian Bodea, a terminat anul trecut cu o creştere a afacerilor de 33%, până la 229,6 milioane de lei (52 mil. euro), exporturile fiind principala explicaţie din spatele acestei evoluţii.

În principal, aceste aplicaţii constau în echipamente şi soluţii produse şi gândite local, în Bucureşti, într-o hală de producţie la Sema Park deţinută de companie, care sunt destinate cu precădere industriei metalurgice.

„În 2013 am menţinut creşterea de aproximativ 30% a cifrei de afaceri pe care am înregistrat-o şi anul anterior, datorită exportului realizat de către Divizia Ingineria Proce­selor în principal, alături de o creştere mai ponderată a afacerilor în România. În 2013 am semnat contracte de 25 de milioane de euro în China, Coreea de Sud şi Uzbe­kistan“, spune Corneliu Bodea, vicepreşedintele Adrem Invest.

Pentru anul acesta, cei doi fraţi vor să-şi consolideze poziţiile câştigate, dar planul este de a ieşi şi cu alte divizii pe pieţele externe. Adrem Invest este cel mai mare investitor în sectorul producerii de energie pe biomasă având un proiect de 92 mil. euro la Suceava. Proiectul funcţionează pe deşeuri lemnoase.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO