Companii

Chimistul Constantin Pascu produce lunar într-o fabrică din Buzău peste 8.000 de aparate de salinizare a aerului pentru afecţiunile respiratorii: În pandemie, cererea s-a triplat

Antreprenori locali

Constantin Pascu, chimist şi inventator, absolvent al Facultăţii de Chimie din Bucureşti, a fondat în urmă cu 20 de ani fabrica Salin, unde produce lunar 8.000 de aparate de salinizare a aerului.

Constantin Pascu, chimist şi inventator, absolvent al Facultăţii de Chimie din Bucureşti, a fondat în urmă cu 20 de ani fabrica Salin, unde produce lunar 8.000 de aparate de salinizare a aerului.

Autor: Georgiana Mihalache

12.01.2021, 17:00 1459

♦ Salin, brandul pus pe piaţă de chimistul Constantin Pascu în anul 2000, a avut afaceri de 1,5 mil. euro în 2020 ♦ Circa 80% din producţia locală ajunge la export, în ţări ca UK, Irlanda, Australia, SUA ♦ Aparatele sunt folosite în tratamentul complementar al afecţiunilor respiratorii, de la astm la alergii sau rinite.

Antreprenorul Constantin Pascu, de profesie chimist, a inventat în urmă cu 20 de ani o modalitate de a purifica aerul cu ajutorul sării, producând aparatele sub brandul Salin. În prezent, după o investiţie totală de 1,5 mil. euro până acum, în fabrica din Buzău sunt produse peste 8.000 de aparate de salinizare, iar planurile antreprenorului urmăresc dezvoltarea companiei.

„Aparatele Salin sunt destinate utilizării ca terapie complementară în tratamentul a diverse probleme respiratorii: astm, alergii diverse, sinuzite, laringite, rinite. Efectul general pe care îl are aerul salin este acela de activare a eliminării secreţiilor sistemului respirator, reducerea majoră a fenomenelor inflamatorii. În acest fel, sistemul respirator funcţionează mai bine. Nu este vorba de acţiunea asupra unor boli ca un medicament, ci de acţiunea asupra sistemului respirator în ansamblu“, a explicat Constantin Pascu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO