Companii

Cheia dezvoltării fabricilor de medicamente din România este din ce în ce mai mult peste graniţele ţării, ma­rii producători punând accentul pe exporturi pentru a creş­te businessul

Cheia dezvoltării fabricilor de medicamente din România...

Autor: Georgiana Mihalache

06.12.2021, 07:20 160

Între 25 şi 50% din businessul marilor producători locali de medicamente vin de peste graniţe

Cheia dezvoltării fabricilor de medicamente din România este din ce în ce mai mult peste graniţele ţării, ma­rii producători punând accentul pe exporturi pentru a creş­te businessul. Procentele aduse de export la vânzările totale în cazul marilor fabrici variază de la 25% la 50%, ceea ce se traduce în sute de milioane de lei, din calculele ZF.

„Ne dorim să ne extindem în afara graniţelor, în primul rând prin producţia proprie de suplimente alimentare şi medicamente. Ne propunem ca la începutul anului viitor să începem colaborări cu distribuitori din ţări europene precum Spania, Franţa, Rusia, Croaţia şi vom încerca să pătrundem chiar şi în SUA şi Orientul Mijlociu“, a transmis recent Mihai Miron, preşedintele Ropharma, unul dintre cele mai mari grupuri farmaceutice din România.

Pe lista producătorilor care îşi îndreaptă atenţia spre export s-a alăturat şi Biofarm, al cincilea cel mai mare producător de medicamente din ţară. La export au ieşit deja puternic fabricile Zentiva Bucureşti şi Antibiotice Iaşi, unde procentele din business aduse de export sunt de circa 50%, iar un sfert din businessul Terapia Cluj vine din vânzările pe pieţele externe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO