Companii

Charterele au marit peste asteptari afacerile Aerotravel

30.11.2005, 17:30 20

Agentia de turism Aerotravel Lufthansa City Center, una dintre primele trei in topul firmelor de profil in Romania, estimeaza o cifra de afaceri de 20 de milioane de euro pentru anul 2005.

"Vom inregistra o crestere de 25% fata de 2004. La inceputul acestui an noi ne-am propus o crestere a cifrei de afaceri cu 20%", spune Claudia Stan, director de marketing al agentiei. Dupa primele sase luni, compania a inregistrat o cifra de afaceri de 9 milioane de euro.

Cresterea afacerilor Aerotravel se datoreaza atat unei mai mari promovari ale pachetelor turistice, cat si cresterii segmentului business travel.

"Am introdus anul acesta curse charter catre Turcia si Grecia, operate din trei aeroporturi din Romania, in Timisoara, Bucuresti si Cluj-Napoca", explica Stan. Pana anul trecut, Aerotravel era specializata in principal pe turism de afaceri.

"Anul 2005 a fost un an destul de dificil si plin de surprize negative care au avut impact direct asupra pietei turismului. Atentatele cu bombe din Egipt si Turcia, inundatiile care au afectat jumatate din continentul european, gripa aviara au fost doar cateva dintre evenimentele care au impus tendinte noi", a declarat reprezentanta Aerotravel.

Ea spune ca turismul intern a fost cel mai afectat in 2005, insa aceasta nu s-a resimtit in afacerile Aerotravel, compania nefiind foarte activa in acest segment.

"Companiile hoteliere de pe litoral au incercat sa minimalizeze impactul, dar este evident ca anul 2005 a fost departe de ceea ce se astepta si spera", precizeaza Stan.

In schimb, pentru turismul extern cererea a crescut anul acesta cu 20-25%.

Reprezentantul Aerotravel crede ca s-a inregistrat o reorientare a publicului catre destinatii considerate sigure, precum Grecia, pentru care au fost introduse mai multe curse charter.

Cazul Aerotravel nu este singular. La nivel national, o mare parte a operatorilor din turism s-au indreptat catre cursele charter cu destinatii externe. andreea.groenendijk@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO