Companii

CFR scoate la vânzare 35.500 de tone de fier vechi pe Bursa de Mărfuri

CFR scoate la vânzare 35.500 de tone de fier vechi pe...

Autor: Mirabela Tiron

25.06.2014, 14:47 394

Compania CFR SA, care administrează infrastructura de cale ferată din România, va organiza două licitaţii publice pentru a vinde 35.523 de tone de fier vechi (12 loturi), preţul de pornire fiind de 335 de dolari pe tonă. Zilele în care se organizează licitaţia sunt 2 şi 3 iulie la Bursa Română de Mărfuri.

“Valorificarea deşeurilor feroase reprezintă o măsură de eficientizare a activităţii companiei, care va contribui la creşterea veniturilor proprii şi iminent la susţinerea financiară pentru alte lucrări de reparaţii şi întreţinere a infrastructurii feroviare”, a declarat Macarie Moldovan, directorul general al CFR SA.

Potrivit oficialilor companiei, fierul vechi care urmează a fi valorificat reprezintă materiale recuperate în urma lucrărilor de reabilitare, reparaţii şi întreţinere a infrastructurii feroviare.

Ofertele se pot depune pentru unul sau mai multe loturi, în cadrul unui lot nefiind acceptate oferte parţiale. La licitaţiile care se vor desfăşura începând cu ora 10.00, pot participa persoane juridice române, criteriul de atribuire fiind oferta cu cel mai mare preţ.

Anul trecut CFR SA a avut o cifră de afaceri de 238 de milioane de euro şi 22.457 de angajaţi, potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO