Companii

CFR SA organizează licitaţii pentru atribuirea unor contracte de 74 mil. euro în vederea îmbunătăţirii siguranţei traficului feroviar

CFR SA organizează licitaţii pentru atribuirea unor...

Autor: Mirabela Tiron

28.11.2013, 16:25 556

CFR SA organizează licitaţii deschise pentru atribuirea a opt contracte de lucrări (proiectare şi execuţie) pentru îmbunătăţirea siguranţei traficului feroviar, a căror valoare totală estimată este de 332 mil. lei (74 mil. euro) fără TVA, în perioada 09-14 ianuarie 2014, potrivit companiei.

“Lucrările necesare pentru îmbunătăţirea siguranţei traficului feroviar vizează modernizarea a 112 treceri la nivel cu calea ferată, modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţiile de circulaţie Siculeni - Adjud şi Ilia - Lugoj şi introducerea unui sistem centralizat de detectare a cutiilor de osii supraîncălzite şi a frânelor strânse”, potrivit oficialilor companiei.

Sursa de finanţare este asigurată din fonduri externe nerambursabile de la Fondul European de Dezvoltare Regională şi de la bugetul de stat.

Licitaţia pentru lucrări de proiectare şi execuţie aferente obiectivului „Modernizarea trecerilor la nivel cu calea ferat㔠(4 loturi) se va desfăşura în data de 9 ianuarie, ora 12.00 la sediul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, ofertele putând fi depuse la sediul autorităţii până în ziua desfăşurării procedurii, la ora 10.00. Perioada de valabilitate a contractului este de 48 luni, iar criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

„Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 81 mil lei (18,4 mil. euro), fără TVA, pentru toate cele 4 loturi (lotul I - 30 treceri la nivel pe raza sucursalelor CREIR Braşov şi Cluj, lotul II - 33 treceri la nivel pe raza sucursalelor CREIR Craiova şi Timişoara, lotul III - 37 treceri la nivel pe raza sucursalelor CREIR Iaşi şi Galaţi; lotul IV - 12 treceri la nivel pe raza sucursalelor CREIR Bucureşti şi Constanţa)”.

Licitaţia pentru lucrări de proiectare şi execuţie aferente obiectivului Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie SICULENI – ADJUD (2 loturi - 12 staţii CF) se va desfăşura în data de 13 ianuarie anul viitor, ora 12.00 la sediul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, ofertele putând fi depuse la sediul autorităţii până în ziua desfăşurării procedurii, la ora 10.00. Perioada de valabilitate a contractului este de 48 luni, iar criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

„Valoarea totală estimată a achiziţiei este de 135 mil lei, fără TVA, pentru cele 2 loturi (lotul I - modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică în 5 staţii aflate pe raza sucursalei Creir Braşov- Mihăileni, Nădejdea, Livezi Ciuc, Lunca de Sus şi Lunca de Mijloc şi lotul II - modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică în 7 staţii aflate pe raza sucursalei Creie Galaţi - Ghimeş, Palanca, Simbrea, Goioasa, Asău, Dofteana şi Tg. Ocna”.

Licitaţia pentru lucrări de proiectare şi execuţie aferente obiectivelor "Sistem de detectare a cutiilor de osii supraîncălzite şi a frânelor strânse (lotul I - 21 de sisteme de detectare)" şi "Modernizarea instalaţiilor de centralizare electromecanică pe secţia de circulaţie ILIA - LUGOJ (lotul 2 - 7 staţii CF: Costeiul Mare, Cliciova, Mănăştur, Făget, Margina, Holdea şi Dobra)" se va desfăşura în data de 14 ianuarie, ora 12.00 la sediul Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, ofertele putând fi depuse la sediul autorităţii până în ziua desfăşurării procedurii, la ora 10.00. Perioada de valabilitate a contractului este de 53 luni, iar criteriul de atribuire este oferta cea mai avantajoasă din punct de vedere economic.

„Valoarea totală estimată a achiziţiei pentru cele 2 loturi este de 115 mil lei (26 mil. euro), fără TVA”.

Aceste proiecte se încadrează în Axa Prioritară 3 a POS-T – Modernizarea sectorului de transport în scopul îmbunătăţirii protecţiei mediului, a sănătăţii umane şi a siguranţei pasagerilor, Domeniul Major de Intervenţie 2 – Îmbunătăţirea siguranţei traficului pe toate modurile de transport planificat pentru cofinanţare din Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului Operational Sectorial pentru Transport 2007-2013.


 


 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO