Companii

CFR Marfă răsuflă greu după primele trei luni. Rulajul companiei, mai mic cu 14% faţă de T1 2014

Parcul de material rulant al companiei CFR Marfă cuprinde circa 34.000 de vagoane şi 900 de locomotive

Parcul de material rulant al companiei CFR Marfă cuprinde circa 34.000 de vagoane şi 900 de locomotive

Autor: Ioan Dornescu

08.06.2015, 00:08 491

Afacerile transportatorului feroviar de stat CFR Marfă au scăzut cu 14% în primele trei luni din acest an, la 182 milioane lei (41 milioane euro), de la 213 milioane lei în perioada similară din 2014, potrivit informaţiilor transmise de compania subordonată Transporturilor la solicitarea Ziarului Financiar.

Scăderea afacerilor CFR Marfă vine în contextul în care economia a făcut un salt surprinzător în primul trimestru, avansând cu 4,3%.

CFR Marfă nu explică motivele care au generat scăderea rulajului în perioada analizată, precizând însă că şi-a extins portofoliul de clienţi în intervalul ianuarie - martie. „În primul trimestru 2015 CFR Marfă a încheiat pe lângă contractul cadru, pe 3 ani cu Salrom, un contract de transport ţiţei şi produse petroliere cu Conpet Ploieşti, contract ce urmează a se derula în următorii 4 ani. Men­ţionăm că majoritatea parteneriatelor sunt prelungite din anul anterior: Azomureş Târgu Mureş, Kronospan, CET Govora, Complex Energetic Hunedoara, ArcelorMittal Galaţi“, arată reprezentanţii companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO