Companii

CFR investeste 800 de miliarde de lei in modernizarea vagoanelor

29.05.2000, 00:00 16



CFR Calatori va investi, in acest an, din surse proprii, o suma de aproximativ 800 de miliarde de lei pentru modernizarea unui numar de circa 200 de vagoane, a declarat ieri Valentin Bota, directorul general al societatii.

"Cu vagoanele pe care le vom repara in acest an sper sa acoperim toata gama de trenuri rapide aflate in circulatie", a spus Bota.

Reabilitarea vagoanelor se va realiza la uzinele Grivita Bucuresti, Pascani si Astra Vagoane Calatori Arad. Potrivit directorului general al CFR Calatori, mentinerea colaborarii cu societatea Astra Calatori, recent privatizata, "nu este un lucru care depinde de noi, ci de Astra".

Valentin Bota a mai declarat ca modernizarea locomotivelor din parcul societatii se va realiza in baza unui contract incheiat recent cu compania Alstom, care prevede modernizarea a 100 de vagoane la standarde internationale. Contractul este in curs de derulare si se va finaliza in aprilie 2002, iar prototipul trenului modernizat va fi definitivat in octombrie 2000.

De asemenea, CFR Calatori va obtine un imprumut de 100 de milioane de dolari de la Banca Japoneza pentru Cooperare Internationala pentru modernizarea a 65 de locomotive Diesel. "Lucrurile sunt foarte avansate. Se asteapta semnarea acordului cu FMI pentru acordarea acestui credit", a adaugat Bota. Alte 25 de locomotive vor fi reabilitate printr-un imprumut acordat de BERD. Mediafax


Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


AFACERI DE LA ZERO