Companii

CFO-ul Rompetrol: Rezultatele s-ar putea să fie puţin sub aşteptări. Nivelul actual de consum se va menţine câţiva ani

CFO-ul Rompetrol: Rezultatele s-ar putea să fie puţin sub aşteptări. Nivelul actual de consum se va menţine câţiva ani

Autor: Roxana Petrescu

01.01.2012, 17:31 361

La începutul acestui an, Dmitry Grigoryev, directorul financiar (CFO) al Rompetrol, al doilea cel mai mare jucător din piaţa carburanţilor, spunea că veştile negative s-au terminat, 2012 urmând să fie anul de pierderi zero pentru cel mai mare pariu pe care kazahii de la KazMunaiGaz l-au făcut pe piaţa locală. În realitate însă, 2011 a fost un an mai dificil decât mulţi se aşteptau, aşa că rezultatele Rompetrol, grup preluat de kazahi în 2007, ar putea fi sub aşteptări iar noile estimări indică o piaţă care va refuza să crească şi în următorii ani.

"Rezultatele s-ar putea să fie puţin sub aşteptări. Nivelul actual de consum se va menţine câţiva ani. Noi am făcut tot ceea ce trebuia, dar nimeni nu putea să vadă criza din zona euro sau cutremurul devastator din Japonia", a spus Grigoryev.

Potrivit acestuia, consumul de carburanţi a continuat să scadă în România, cu circa 2-4% în 2011.

Rompetrol Rafinare, principala companie a grupului petrolier Rom¬petrol, a înregistrat în primele nouă luni ale anului o pierderi de 322,1 milioane de lei (76,6 milioane de euro), după ce în primul se¬mestru compania reuşise să treacă pe pro¬fit înregistrând un câştig de 179,6 milioane de lei (42,7 milioane de euro). Afacerile companiei au ajuns la 8,1 miliarde de lei (1,9 mi¬liar¬de de euro) în primele nouă luni ale anului, cu 42% mai mari com¬pa¬rativ cu anul trecut. Creşterea afacerilor a fost susţinută şi de scumpirea carburanţilor, dar şi de creşterea cantităţilor vândute atât pe piaţa internă, cât şi la export.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO