Companii

CFO-ul Rompetrol Downstream pleaca la Upetrom Ploiesti

08.05.2008, 19:40 83

Adrian Volintiru, directorul financiar (CFO) al Rompetrol Downstream, divizia de retail a grupului petrolier Rompetrol, condus de Dinu Patriciu, va prelua de la 15 mai conducerea operatiunilor financiare ale Upetrom 1 Mai Ploiesti, companie care face parte din grupul de firme Upetrom Group, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu.
"Vad aceasta pozitie ca o provocare. Dupa opt ani de activitate in sapte din companiile grupului Rompetrol, am nevoie de o noua experienta manageriala, care reprezinta o continuitate a ceea ce am facut in Rompetrol. Am petrecut cea mai frumoasa perioada din punct de vedere profesional in familia Rompetrol, care m-a desavarsit din punct de vedere managerial si profesional", spune Adrian Volintiru. Potrivit reprezentantilor Rompetrol, deocamdata nu a fost aleasa persoana care ii va succeda in functie lui Volintiru.
Pana a ajunge in functia de director financiar al Rompetrol Downstream, Volintiru a ocupat mai multe pozitii in cadrul grupului. Astfel, intre anii 2000-2001, Volintiru a ocupat pozitia de director financiar in cadrul rafinariei Vega, apoi intre 2001-2006 a condus operatiunile financiare ale Rompetrol Rafinare (fosta Petromidia), iar de la sfarsitul lui 2006 a preluat conducerea financiara a diviziei de retail, Rompetrol Downstream. Aceasta divizie a grupului Rompetrol a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 1,8 mld. dolari (1,2 mld. euro), in crestere cu 35% fata de 2006, potrivit rezultatelor consolidate ale Rompetrol. Compania a reusit sa inchieie exercitiul financiar din 2007 cu un castig net de 2,9 mil. dolari (1,97 mil. euro), fata de pierderea de 13,8 milioane de dolari (9,38 mil. euro) inregistrata cu un an in urma.
Grupul Rompetrol este format din aproximativ 40 de companii avand o prezenta in 13 tari. In vara anului trecut, Dinu Patriciu a decis sa vanda 75% din actiunile grupului catre compania kazaha de stat KazMunaiGaz intr-o tranzactie evaluata la 2,7 miliarde de dolari pornind de la valoarea de 3,6 miliarde de dolari atribuita intregului grup.
Compania la care va pleca Volintiru incepand cu jumatatea acestei luni, Upetrom 1 Mai Ploiesti, are ca obiect de activitate realizarea echipamentelor necesare industriei de petrol si gaze si a derulat in 2006 afaceri de aproximativ 40 mil. euro. Din cadrul grupului controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu mai fac parte companii precum Grup Servicii Petroliere, companie specializata in forajul marin care estimeaza pentru acesta afaceri de peste 156 mil. euro, Upetrom Trading & Engineering, Foserco sau Aquafor International, toate specializate cu precadere in industria de petrol si gaze.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO