Companii

CEO-ul Blue Air: Nu am încredere în cifrele pe care le anunţă concurenţa

 CEO-ul Blue Air: Nu am încredere în cifrele pe care le anunţă concurenţa

Autor: inCont.ro

10.04.2012, 09:23 1338

Sherif Ussama, CEO-ul operatorului low-cost Blue Air, business controlat de Nelu Iordache, a explicat intr-un interviu acordat incont.ro ce au insemnat anii de criza pentru industria aeriana, in special pentru companiile low-cost. "A trebuit sa gasim noi oportunitati", a spus directorul general al celui de-al treilea operator aerian de pe piata romaneasca, dupa competitorul Wizz Air si compania nationala Tarom (dupa numarul de pasageri transportati).

Ussama a vorbit si despre scandalul insolventei, care a afectat imaginea companiei in 2010, restructurarile pe care Blue Air le-a facut in ultimii ani, precum si factorii care afecteaza cel mai mult industria aeriana.
Compania romaneasca Blue Air are astazi 400 de angajati, dupa ce in ultimii doi ani a restructurat 300 de oameni. La ora actuala are disponibile aproximativ 70 de posturi, potrivit directorului general Sherif Ussama, semn ca incearca sa mearga inainte.
In ultimii trei ani, operatorul de zbor a renuntat la cinci aeronave, pe care le-a recuperat intre timp, numarand azi zece avioane cu care isi desfasoara activitatea. Dupa trei ani de criza financiara, egipteanul sosit la carma firmei romanesti a reusit sa inregistreze in 2011 afaceri de 149 milioane de euro, in scadere cu 9% fata de anul anterior si 1,5 milioane de pasageri transportati, cifra apropiata de cea din 2010, dar mai mica decat maximul absolut din 2009 (1,7 milioane de calatori). Citiţi mai mult pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO