Companii

Centrul şi nordul României concentrează cele mai multe vânzări de acoperişuri, o piaţă susţinută de renovări. Piaţa locală de învelitori pentru clădiri a ajuns să valoreze anul trecut 237 de mil. euro, în creştere cu 10% comparativ cu anul precedent

ANALIZĂ

Centrul şi nordul României concentrează cele mai multe...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

19.08.2020, 00:05 380

Centrul şi nordul ţării sunt regiunile care atrag cele mai mari cereri de aco­perişuri pe piaţa locală, arată un studiu al companiei de con­sultanţă în construc­ţii Neomar Consulting.

„(Anul 2019 – n. red.) a fost un an foarte bun pentru con­struc­ţia de locuinţe noi, ceea ce a influ­enţat foarte mult piaţa. Renovările ră­mân dominante în vânzările de aco­pe­rişuri, iar accesul facil la împru­muturi de con­sum a menţinut acest trend. Au con­tribuit însă şi cele peste 67.000 de locu­inţe finalizate (plus 13%), care au dus piaţa de învelitori la o creştere de două cifre în 2019“, se arată în studiul citat.

Înlocuirea acoperişurilor vechi este însă cel mai substanţial segment al pieţei: mai bine de jumătate din volumele de învelitori vândute, în metri pă­traţi, în ultimii ani se îndreaptă către pro­iecte de renovări ale unor construcţii deja existente. Potenţialul rămâne în con­ti­nuare mare, în condiţiile în care mai bine de jumătate din stocul existent de case din România necesită un acoperiş nou, mai arată studiul Neomar Consulting.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO