Companii

Cendant vrea sa intre cu un lant de moteluri

Cendant vrea sa intre cu un lant de moteluri

Unitatile vor avea in medie 50 de camere, iar tarifele vor varia in functie de locatie

26.07.2006, 19:52 15

Lantul hotelier international Cendant intentioneaza sa intre de anul viitor pe piata motelurilor din Romania cu propriul brand - Super 8, ceea ce ar insemna venirea primului jucator strain pe acest segment cotat cu mare potential in industria turismului.
"Vrem sa facem unitati pe toate caile de acces principale, pe autostrazi sau pe drumurile nationale mari. Acestea vor fi localizate pana la intrarea in orase", a declarat pentru ZF Tinu Sebesanu, general manager al companiei Trend Hospitality, care coordoneaza operatiunile Cendant in Romania.
Super 8 va ataca segmentul de moteluri prin deschiderea a minimum zece locatii, conform reprezentantului Trend Hospitality.
"Este o piata mare si neatinsa.Tot ce exista acum nu are un nivel de standardizare al serviciilor", afirma Sebesanu.
"La moteluri, principiul este sa faci multe. Nu iei un spatiu si iti faci motel, ca sa incepi dezvoltarea trebuie sa ai cel putin zece spatii", explica reprezentantul Trend Hospitality.
Compania este parte a grupului Altrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Popoviciu.
Investitiile, estimate la 2-2,5 mil. euro pentru fie-care locatie, vor fi facute fie de catre grupul de firme al lui Popoviciu, fie de privati care vor primi franciza pentru brandul Super 8. Unitatile vor avea in medie 50 de camere, iar tarifele vor varia in functie de locatie. Dezvoltarea proiectului va dura circa un an si jumatate dupa alegerea locatiilor, mai spune Sebesanu.
Lantul Cendant este deja prezent pe piata cu brandurile Howard Johnson (la hotelul de cinci stele Howard Johnson Grand Plaza din Capitala) si Ramada (Ramada Majestic din Bucuresti, iar din 2007 inca patru locatii, dintre care trei in Capitala si una in Sibiu).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO