Companii

Cele mai valoroase 10 afaceri antreprenoriale româneşti sunt evaluate la un pas de 75 mld. lei, plus 50%

Cele mai valoroase 10 afaceri antreprenoriale româneşti...

Autor: Cristina Roşca

29.11.2019, 20:20 625

♦ Podiumul este ocupat de „unicornul“din IT UiPath, de Banca Transilvania şi de retailerul de bricolaj Dedeman ♦ Un singur nume nou îşi face loc în clasament, şi anume, Superbet, cel mai mare jucător de pe piaţa de pariuri sportive şi gaming din România ♦ Toate companiile din top 10 au fost evaluate în urcare faţă de 2018.

Cele mai valoroase zece com­panii antreprenoriale româ­neşti au fost evaluate la 73,3 mld. lei (13,4 mld. euro) în 2019, devenind astfel cu circa 50% mai valoroase comparativ cu anul anterior, arată cea mai recentă ediţie a anuarului Top 100 cele mai valoroase companii din economie.

Acesta este cel mai longeviv produs al Ziarului Financiar, realizat încă din 2006, de la prima ediţie, alături de BT Capital Partners. În ultimii trei ani în proiect s-a alăturat şi compania de evaluare şi con­sultanţă Veridio.

Este totodată pentru al cincilea an consecutiv când anuarul Top 100 cele mai valoroase companii include şi clasamentul celor mai valoroase companii antrepreno­riale româneşti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO