Companii

Cele mai puternice judeţe din România

Cele mai puternice judeţe din România

Autor: Dana Ciriperu

02.11.2016, 00:07 10210

Bucureştiul şi cele mai puternice zece judeţe din Ro­mâ­nia au împreună peste 70% din cifra de afaceri totală din eco­nomie, în timp ce judeţele de pe ultimele zece poziţii con­tribuie cu doar 5% la „motoarele” businessului româ­nesc. Faţă de 2008, în douăsprezece judeţe cifra de afaceri a înregistrat cel puţin o dublare.

Se remarcă însă, comparativ cu anul 2008, o reducere a dependenţei de Capitală, care mai asigură 37% din busines, faţă de 63% în urmă cu opt ani. Doar în Bucureşti şi Mehe­dinţi, adică cele două extreme din business, există un declin al vânzărilor raportate de companii, în rest businessul ju­deţean a fost pe creştere, arată o analiză pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

Lipsa investiţiilor, numărul mic de companii antrepre­no­riale medii şi mari se vede în rezultatele unor judeţe precum Caraş-Severin, Teleorman, Botoşani sau Sălaj. În 16 judeţe din România cifra de afaceri cumulată a tuturor companiilor din judeţ nu trece de 10 miliarde de lei, comparabil cu cât vinde reţeaua de magazine Kaufland într-un an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO