Companii

Cele mai mari 10 tranzacţii făcute de antreprenorii români în 2020: Vânzarea Smart Diesel pe final de an a urcat direct pe primul loc

ANALIZĂ

Cele mai mari 10 tranzacţii făcute de antreprenorii...

Autor: Cristina Roşca

04.01.2021, 19:15 1186

♦ Din cele mai mari zece deal-uri oamenii de afaceri români au încasat aproape 250 milioane de euro, conform estimărilor ZF ♦ De regulă, pe piaţa de M&A, antreprenorii locali sunt la vânzare, nu la cumpărare, puţine fiind exemplele contrare.

Cu doar câteva zile înainte de finalul lui 2020, antreprenorii care au dezvoltat afacerea românească din energie Smart Diesel au anunţat că au vândut businessul către grupul german DKV în ceea ce a devenit una dintre cele mai mari tranzacţii ale anului trecut. Valoarea deal-ului nu a fost făcută publică, însă este vorba de vânzarea unei companii cu afaceri de 1,5 mld. lei şi profit net de 31 mil. lei în 2019.

Pe final de an au fost anunţate mai multe tranzacţii majore, începând cu vânzarea operaţiunilor CEZ către australienii de la MIRA şi continuând cu preluarea de către Orange a unui pachet în fostul Romtelecom sau cu achiziţia Kiwi Finance de către OLX. Acestea au reuşit să ţină piaţa sus, la un nivel apropiat de cel din 2019, chiar dacă ceva mai mic.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO