Companii

Care sunt cele 50 de businessuri care au înregistrat cele mai importante creşteri de business în ultimii cinci ani. Ritmul variază de la 2.700% la aproape 30.000% pentru primii 50 de jucători. Pe primele trei locuri sunt Star Assembly, Agricover şi Nemo Express Logistic

Care sunt cele 50 de businessuri care au înregistrat...

Autor: Cristina Roşca

05.12.2019, 00:07 4954

Top 50 de companii din economie după ritmul de creştere al busines­su­lui în ultimii cinci ani a adunat afa­ceri cumulate de 14,4 mld. lei în 2018, în creştere cu 9.500% comparativ cu 2014. Ritmul variază însă de la 2.700% la aproape 30.000%, la vârf aflân­du-se producătorul de com­po­nen­te auto Star Assembly din Alba (29.926%), urmat de Agricover, companie activă în industria agricolă, şi de firma de curierat Nemo Express Logistic. Astfel, pentru a intra pe po­dium a fost necesar un ritm de creş­tere de peste 10.000%, arată datele confidas.ro, platformă ce analizează riscul financiar al companiilor.

Clasamentul cuprinde jucători din industrii variate, de la compo­nen­te auto la retail şi de la turism la pro­ducţie de electrocasnice, arată datele confidas.ro, platformă ce analizează riscul financiar al companiilor.

Informaţiile arată că aceste com­pa­­nii provenite din domenii va­ria­te în­cep să atârne tot mai greu în „bi­lan­ţul“ eco­nomiei locale. Este vorba de o serie de fabrici care acum cinci ani abia fă­ceau paşi pe piaţă sau de ju­că­tori care şi-au accelerat dez­vol­tarea după 2014. Un singur lucru le leagă pe toa­te aceste firme, şi anume, faptul că busi­nessurile lor au crescut precum Făt-Frumos în ultimii cinci ani, la fel de mult ca altele în trei decenii de activitate.

Acest articol este realizat cu ajutorul Confidas.ro, platformă ce analizează riscul financiar al companiilor

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO