Companii

Cel puţin 40 de benzinării OMV şi Petrom vor avea până la finele lui 2022 staţii de încărcare pentru vehicule electrice, în parteneriat cu reţeaua Renovatio

Cel puţin 40 de benzinării OMV şi Petrom vor avea...

Autor: Roxana Rosu

10.05.2021, 12:48 297

OMV Petrom va instala până la finalul lui 2022 cel puţin 40 de staţii de reîncărcare pentru maşini electrice, în benzinăriile OMV şi Petrom, în parteneriat cu Renovatio, operatorul celei mai mari reţele de statii de reincarcare pentru vehiculele electrice din Romania.

 „Mobilitatea electrica este un proiect pe termen lung si vine in intampinarea unei cereri tot mai variate pentru transportul rutier. In ultima perioada, vedem ca din ce in ce mai multi romani opteaza pentru autovehicule electrice si hibride. Chiar daca in Romania, in prezent, numarul acestor vehicule este redus, perspectivele sunt ca mobilitatea electrica sa devina o optiune pe scara larga, in special pe distante scurte. Iar noi ne pregatim sa asiguram, in urmatorii ani, infrastructura necesara pentru diverse optiuni de mobilitate.”a spus Radu Caprau, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru Downstream Oil.

Toate benzinăriile vor avea cel putin o statie de reincarcare cu o putere de minim 50kW, iar cel putin 20 dintre acestea vor avea statii de reincarcare cu o putere instalata de 350 de kW. Acestea din urma vor forma cea mai extinsa retea de statii de reincarcare ultra rapida din Romania.

Tinta acestor puncte de realimentare este de a permite conducatorilor vehiculelor electrice sa fie inapoi la drum in mai putin de 20 de minute.

Statiile de reincarcare vor fi amplasate cu prioritate de-a lungul coridoarelor din Reteaua transeuropeana de transport (TEN-T) din Romania, cat si in zone urbane.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO