Companii

Cel mai vizitat mall din România: ce venituri a avut din chirii şi ce vânzări au făcut magazinele?

Cel mai vizitat mall din România: ce venituri a avut din...

Autor: Cristina Cuncea

12.03.2014, 12:06 2340

"Centrul comercial AFI Palace Cotroceni din Bucureşti, activul cel mai mare şi mai important al companiei, a continuat să îşi îmbunătăţească performanţa, depăşind bugetul estimat al companiei cu rezultate record. Venitul operaţional net al mall-ului a ajuns la 28,7 milioane euro în 2013, ceea ce reprezintă o creştere cu 6,5% comparativ cu 2012. Mai mult, AFI Palace Cotroceni a înregistrat o creştere cu 4,3% (în euro) a cifrei de afaceri (vânzărilor) chiriaşilor în 2013 faţă de 2012 şi o creştere cu 2% a traficului (numărul de vizitatori ai mallului), înregistrând o medie de 53.000 vizitatori pe zi, totalizând 19 milioane persoane în 2013", se arată într-un comunicat.

Mallul de la Cotro­ceni, o investiţie de 300 de mi­lioane de euro, are prin­tre chiriaşi companii ca Real, Inditex, H&M, C&A sau Cinema City, iar în 2012 vânzările retailerilor au crescut cu 14% în lei (9% în euro), la 196 milioane de euro. Centrul comercial era evaluat la finele lunii septembrie a anului trecut la 375 milioane euro.

Compania a inaugurat anul trecut centrul comercial AFI Palace Ploieşti, evaluat la 58 milioane euro şi unde urmează să fie finalizată în luna aprilie o zonă de divertisment, inclusiv un cinematograf.

Pe segmentul spaţiilor de birouri, AFI Europe dezvoltă AFI Park, lângă mallul din Bucureşti. Primele două clădiri sunt închiriate integral, prima dintre ele fiind finalizată anul trecutm, iar cea de-a doua urmând să fie disponibilă în luna aprilie.

Totodată, în acest an va fi finalizată şi al treilea imobil pre-închiriat în proporţie de 40% şi va fi începută construcţia AFI Park 4 şi 5, cu o suprafaţă închiriabilă de 30.000 metri pătraţi, proiect care va fi livrat în ultimul trimestru din 2015.

AFI Europe operează în România din 2005 şi mai deţine terenuri în Arad şi Bucureşti, unde vrea să dezvolte birouri, spaţii de retail şi locuinţe.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO