Companii

Cel mai mare parc logistic din România a fost vândut unui fond de investiţii gigant din Singapore. P3 deţine 305.000 mp împărţiţi în 11 depozite pe autostrada Bucureşti-Piteşti

Cel mai mare parc logistic din România a fost vândut...

Autor: Bogdan Alecu

08.11.2016, 00:07 2281

Grupul ceh P3 Logistic Parks, care deţine cel mai mare parc logistic din România, a fost preluat într-o tranzacţie internaţională de 2,4 miliarde de euro de fondul suveran al statului Singapore, GIC, care administrează active de peste 100 de miliarde de dolari la nivel global.

În România, P3 deţine un parc logistic de 305.000 de metri pătraţi împărţiţi în 11 depozite pe autostrada Bucu­reşti-Piteşti, iar raportat la întregul potrofoliu construit, piaţa locală reprezintă aproape 10% din total.

Tot grupul are 163 de depozite în 62 de locaţii în 9 ţări, un portofoliu de 3,3 milioane de metri pătraţi.

„P3 a finalizat recent trei noi clădiri în proiectul Bucharest Park şi se uită în continuare la extindere atât în Bucureşti, cât şi în zona centrală şi de vest a ţării“, a spus pentru ZF Ian Worboys, CEO al P3, fără a preciza care este „contribuţia“ României în tranzacţia anunţată ieri.

În România, P3 a cumpărat în 2015 proiectul Europolis Park (redenumit ulterior P3 Bucharest) de la grupul austriac CA Immo, într-o tranzacţie estimată la 120 mil. euro. Cei mai importanţi clienţi ai P3 sunt Carrefour, eMag, Altex, Tibbett Logistics, Macromex sau Gebrüder Weiss, potrivit celor mai recente date ale ZF.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO